“Kafijas Draugs” ir salonveikals Spīķeru kvartālā, kur iespējams iegādāties kafijas automātus, kafiju no visas pasaules un arī nogaršot to.
“Kafijas Draugs” iesāka strādāt kā mazs interneta veikals – tikai ar diviem cilvēkiem, kādu laiku atpakaļ. Lai nodrošinātu klientu vajadzības tas sāka augt un mainīties. Šobrīd ir atvērts interneta veikals četrās dažādās valodās Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Ar Jūsu palīdzību “Kafijas Draugs” ir paplašinājis sortimentu līdz vairāk kā 200 dažādu kafijas aparātu modeļu, 50 dažādām kafijām un ļoti daudz tīrīšanas līdzekļu un aksesuāru izvēlei.
Galvenais – “Kafijas Draugs” patiešām mīl kafiju, turklāt salonveikalam ir viens ļoti parasts, bet nozīmīgs noteikums kā strādāt – rūpēties par klientiem un pircējiem. Ja to dara no sirds, tad viss iet no rokas.
Lai Kafijas būtu patiesi garšīga, šeit daži ieteikumi no “Kafijas Drauga”, kam būtu jāpievērš uzmanība pagatavošanas procesā:
Ja ūdeni nepērkat veikalā, ļoti ieteicams vispirms ūdeni sasaldēt kamerā, pēc tam atkausēt un tikai tad lietot kafijas pagatavošanai. Būsim atklāti — ūdens, kas nonāk mūsu dzīvokļos vai mājās, nav visgaršīgākais. Tas satur piemaisījumus (piem., dezinfekcijas līdzekļus), turklāt Lietuvā ūdens ir ļoti „ciets“ (ar lielu dzelzs saturu).
Ja kafija nostāvējusi stundu neaiztikta, tā nonāk citur. Precīzāk, izlietnē.
Svarīgs ir arī pats uzliešanas process. Kafija vislabāk saglabā savas īpašības, ja to aplej ar 93 grādu karstu ūdeni. Ja temperatūra ir augstāka, var nākties baudīt kafiju ar rūgta deguma garšu. Ja temperatūra ir zemāka, kafija pietiekami labi neievilksies, būs jādzer ūdens ar kafijas garšu, par kuru runāju raksta sākumā.
Uzliešanas temperatūra ir viena no galvenajām lietām, kas jāzina, lai pagatavotu kafiju.
Svarīgi ir pieminēt arī to, ka, gatavojot kafiju, nav ieteicams izmantot jau vienreiz vārītu ūdeni, jo tas var sabojāt dzēriena garšu.
“Kafijas Draugs”, Maskavas iela 10, Spīķeru kvartāls, Rīga