Sestdien, 19.augustā, Rīgas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā, sadarbojoties Rīgas labākajiem restorāniem, jau ceturto gadu durvis vērs „Rīgas svētku restorāns”, kas ir lielākais atvērta tipa restorāns. Arī šogad tā vadmotīvs būs „Ar dabu šķīvī”, kas iezīmēs Rīgas-Gaujas reģiona iegūto „Eiropas gastronomijas reģiona 2017″ titulu.
Rīgas svētku restorāns un tā dalībnieki gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristus ik gadu pārsteidz ar unikālu atvērta tipa restorāna atmosfēru, kurā gatavošanas prasmes demonstrē populāri Rīgas šefpavāri. Ēdiens tiek gatavots no sezonāliem vietējiem produktiem, saglabājot visiem pieejamas un draudzīgas cenas. Restorāns savas durvis vērs plkst. 12:00 un darbosies līdz pat 20:00.
Šogad pavāri būs sarūpējuši ne mazums gastronomisko pārsteigumu – eklērus ar gaileņu mājas siera krēmu, bērzu tāss maizi ar alkšņu skaidās kūpinātu pīles krūtiņu, zivju zupu, griķu tortiljas, biezās kartupeļu vafeles ar alū tvaicētu liellopu, baltegļu saldējumu, lavandas krēmu un pat cukurvati ar zelta skudrām.
“Šis ir vienīgais pasākums Rīgas svētkos, kas pilnībā veltīts gastronomijai, un jāatzīst, ka jau no pirmā gada tas ir viens no iecienītākajiem pasākumiem svētku laikā. Īpašu atmosfēru rada ne tikai Rīgas restorānu šefpavāri, bet arī vairāki mūziķi,” uzsver Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.
Šogad svētkos piedalīsies 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt”, „Avalon”, „B-Bārs”, „Cup&Cino”, „Entresol”, „Eqqus”, „ID Gourmet”, „Kaļķu vārti”, „KID*”, „Kolonāde. Mūsu stāsti..”, “Le dome”, „MUUSU Terase”, “Pagalms”, „Tinto”, „Rocket Bean Roastery”, „Valtera restorāns”, “Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā”.
Paralēli šefpavāru sagatavotajiem ēdieniem, uz „Rīgas svētku restorāna” skatuves uzstāsies tautā iecienīti mūziķi – Miks Dukurs, Beāte Zviedre ar trio, Alise Kante un Līvas Dumpes kvartets.