13.augustā Rīgas svētku laikā Spīķeru centrālajā laukumā jau trešo gadu noticis Live Rīga organizētais “Rīgas svētku restorāns”.
Spīķeros 17 Rīgas populārākie restorānu šefpavāri (Mārtiņš Rītiņš, Raimonds Zommers, Dzintars Kristovskis, Kaspars Jansons, Valters Zirdziņš u.c.) iepazīstināja iedzīvotājus un pilsētas viesus ar sezonālajiem ēdieniem, kas pagatavoti no vietējiem produktiem.
Šogad Rīgas svētku restorāna tēma bija “Ar dabu šķīvī”, kas iezīmē tuvojošos Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017.gadā.
Paralēli vēderpriekiem “Rīgas svētku restorānā” skanēja arī dzīvā mūzika Mika Dukura, Beātes Zviedres, Līvas Dumpes un Alises Kantes izpildījumā.
Šogad Rīgas svētku restorānā piedalījās un par apmeklētāju garšām rūpējās: 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt”, „Avalon”, „B-Bārs”, “Entresol”, “EQUUS”, „Kaļķu vārti”, “Kasha Gourmet”, „KID*”, “Le dome”, „MUUSU”, “Pagalms”, “Piens”, “Skyline Bar”, „Tinto”, „Valtera restorāns”, “Valmiermuižas vēstniecība Rīgā” un „Vincents”.