Piedāvājam Jums Topivesels.lv bloga īpašo recepti “Serenādes pašmāju gaumē”. Šajā laikā noderēs gan svētku galda našķiem, gan kā sirsnīgas dāvaniņas jūsu mīļajiem.

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes aprikožu (dabīgas aprikozes bez konservantiem ir tumši brūnā krāsā)
  • 1 glāze zelta(dzelteno) rozīņu
  • 1 glāze tumšo rozīņu
  • 1 glāze sakapātu lazdu riekstu
  • 1,5 ēdamkarotes medus
  • Augstas kvalitātes šokolāde pēc izvēles
900-img-1982

Foto: Ance Šternberga

Pagatavošana:

1. Sīki sagriež žāvētos augļus, var izmantot arī blenderi, ja tas ir pietiekoši jaudīgs.

2. Uz pannas viegli apgrauzdē lazdu riekstus.

3. Ar rokām kārtīgi samaisa kopā riekstus un žāvētos augļus, pievieno medu.

4. Veļ nelielās trifeļu izmēra bumbiņās.

5. Ūdens peldē izkausē izvēlēto šokolādi.

6. Ar divu karošu palīdzību no visām pusēm apviļā gatavo bumbiņu, liek uz cepamā papīra.

7. Kad daļa ir pārklāta ar šokolādi nes uz saldētavu. Šajā brīdī var nogarnēt ar rožlapiņām, vai ko citu.

8. Kad šokolāde sastingusi, tās ir gatavas doties dāvanu paciņās!

 

Lai jauks svētku laiks!